29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI İLÇEMİZDE COŞKUYLA KUTLANDI.

04.11.2016 1522

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI İLÇEMİZDE COŞKUYLA KUTLANDI.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Gürün’de de coşkuyla kutlandı. İlçemiz Hükümet Konağı Atatürk Anıtı’na 28 Ekim 2016 cuma günü saat 15:00 de Kaymakam Vekili Sinan AŞÇI tarafından çelenk konulmasıyla başlayan tören ertesi gün Gürün Kaymakam Vekili Ahmet Turan Erdem´in makamında tebrikleri kabul etmesiyle devam etti. Gürün ilçe stadyumundaki kutlama etkinliğinde günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Gürün Kaymakam Vekili Ahmet Turan Erdem:"Bu cennet vatanı bizlere vatan yapmak için canlarını, seve seve veren bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin bize kazandırdığı o çağdaş değerlerin mutluluğu, gururu ve kıvancı içindeyiz. Unutmayalım ki bugün, her zamankinden daha çok çalışmaya, özgüvene ve milli dayanışmaya ihtiyacımız var."diye konuştu. Çocukların yetişmesinde öğretmenlere büyük pay düştüğünü vurgulayan  Kaymakam Erdem:" Bilginin en önemli kazanım ve güç olduğu günümüzde, bilimin aydınlatıcı ışığında geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine özen gösterip, size emanet edilen çiçeklerimizi soldurmayınız." ifadelerini kullandı. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıl dönümüne kavuşmanın sevincini millet olarak hep birlikte yaşadıklarını belirten Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi 29 Ekim mesajında şu ifadelere yer verdi:”Atalarımızın çok zor şartlar altında verdiği bağımsızlık mücadelesi sonucu kazandıkları Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yılının hepimize kutlu olmasını diliyorum. Atalarımızın bizlere emanet ettiği bu cennet vatanımızı, Cumhuriyetimizi, 93 yıldır olduğu gibi bundan sonra da hep birlikte koruyup, kollayacak ve muasır medeniyetler seviyesine hep birlikte taşıyacağız. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıl dönümünü bir kez daha kutluyorum.” dedi. Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin okunan şiir ve düzenlenen yarışmaların ardından Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen "Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası 6-8 Sınıf Tek Kadınlarda  Türkiye 3´üncüsü, 6-10 Sınıf Kadınlarda ise takım 2´incisi olan Gürün Anadolu Lisesi öğrencisi Şeyda Toprak başta olmak üzere farklı alanlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri, Gürün Kaymakam Vekili Ahmet Turan Erdem, Belediye Başkanımız Nami Çiftçi ve Gürün Cumhuriyet Savcısı Özer Uçar tarafından takdim edildi. Tören geçişinin ardından sona eren kutlama etkinliğine Gürün Kaymakam V. Ahmet Turan Erdem, Belediye Başkanımız Nami Çiftçi, İlçe Garnizon Komutanı J.Ütğm.Ethem Gökboğa, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.